Dispečerska služba

034/336-238; BESPLATNI POZIV: 0800/034-033

,,Energetika,, doo proslavila slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca

13.05.2021

,,Energetika,, doo je, 12.05.2021. , godine obeležila svečano slavu Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Pridržavajući se svih mera, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, u Staroj crkvi u Kragujevcu je presečen kolač.

Svečano sečenje slavskog kolača služili su jereji Stare kragujevačke crkve Vladan Kostadinović, Stefan Damjanović i Nenad Milojević sa protođakonom Miroslavom Vasilijevićem.

Ovogodišnji kolačar bio je Nenad Nikolić sa porodicom, a za sledeću godinu ovu svečanu dužnost je preuzeo Velibor Stevanović.

Jerej Vladan Kostadinović je direktoru ,,Energetika,, doo Andreji Iliću u ime bratstva stare crkve, a kao znak neizmerne zahvalnosti poklonio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog sa željom da ih čuva i da još dugo u zdravlju i napretku proslavljaju ovaj veliki praznik.

Zbog podvižničkog života Svetoga Vasilija Ostroškog, ali i njegove trpeljivosti, milosrđa, praštanja i hrabrosti, ovaj dan nas uvek podseća na ono šta bi trebalo da se sledi i čemu da se teži.
Svim pravoslavnim vernicima, koji obeležavaju i slave krsnu slavu Vasilije Ostroški, čestitamo slavu i želimo puno zdravlja i uspeha.